Swatch’ in Tarihçesi




Nicolas G. Hayek yönetimindeki Swatch Grubu, dünya çapında saat yapımı sektörünün baş tacı (crown jewel) olarak tanındı. 1980’lerin başında Mr. Hayek şirketin şiddetli bir krizden çıkmasını sağladı. Kararlı liderliği 1983’de Swatch saatinin piyasaya sürülmesinde ve sonrasında tüm Swatch Grubu markalarının devamlı gelişimi ve ilerlemesinde kritik rol oynadı. Yenilikçi stratejileri bir bütün olarak İsviçre saatçilik endüstrisine de önemli modeller oluşturdu ve sektörün yeniden canlanmasında anahtar rol üstlendi. Montres Breguet SA’nın Swatch Grubu tarafından satın alınmasından itibaren Mr. Hayek şirketin Başkanı ve CEO’su olarak görev yapmakta, efsanevi markanın ünlü yeniden başlatılmasına başkanlık etmektedir.

N.G. Hayek’in başarıları İsviçre ve ötesinde geniş çapta kabul görmüş ve kendisine içlerinde 1998’de Neuchâtel ve Bologna Üniversitelerinden Doctor honoris causa da olmak üzere bir dizi kayda değer ödül kazandırmıştır. Dr H.C. Nicolas G. Hayek, Swatch Group Ltd’nin Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi’dir.

1998’de, 1983’de İsviçre’li saat üreticileri ASUAG ve SSIH’nın birleşmesiyle kurulan SMH Swiss Corporation for Microelectronics and Watchmaking Industries Ltd, adını Swatch Group olarak değiştirmiştir. O zamanlar hem SSIH hem de ASUAG  bir kaç tane köklü İsviçre saat markasının sahibiydi.  ASUAG 1931’de, SSIH ise bir sene önce Omega ve Tissot’un bileşimiyle kurulmuştu. SSIH’nin ana hedefi kaliteli İsviçre saatleri pazarlamaktı. Yüksek kaliteli saat makinası üreten bir kaç şirketin yanı sıra bir kaç da alt grup marka devralarak SSIH zaman içinde İsviçreli bir saat üreticisi olarak güçlü bir pozisyon edinmeyi başarmıştır. ASUAG’ın parolası İsviçre saat endüstrisini korumak, ilerletmek ve geliştirmekti. ASUAG ayrıca son şeklini almamış saat makinası üreten birkaç şirket ve birkaç da tamamlanmış saat üreticisini satın alarak büyümüş ve daha sonra bunları GWC General Watch Co. Ltd adlı bağlı ortaklık altında bir araya getirmiştir.

www.saatimburda.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder