Dolce & Gabbana’ nın Tarihçesi DG D&G


Domenico Dolce ve Stefano Gabbana’nın müşterek tasarımları "yıldızları yıldızlara benzetmesiyle" tanınmaktadır. Seksi stilleri, çoğu zaman kendileri için yarattığı, şimdi "Kylie Minogue" takdiriyle meşhur, T-shirtleriyle, Isabella Rossellini, Demi Moore, Nicole Kidman ve Madonna ve benzerlerinin üzerinde görülmektedir. Aynı zamanda Madonna’nın 1993’teki Girlie Şovu için kostümlerini ve 1999’da Whitney Houstan turnesinin kostümlerini de hazırlamışlardır.

Hem hayat hem iş ortağı olan ikili Milan’da bir atölyede asistan olarak çalışırken karşılaşmışlardı. Barok sevgisini paylaşan ikili, 1985’de Milano Collezioni’nin organizatörleri “Yeni Kabiliyetleri” sunmak için düzenledikleri bir moda şovuna davet ettiklerinde isimlerini birlikte yaptılar. Ertesi yıl, ilk bağımsız kadın hazır giyim şovlarını sundular. O zamandan beri, erkek giyimi ve imzalarını taşıyan bir parfüm serisi çıkarmış, İtalya, Japonya, Hong Kong ve 1999’da Londra’da mağazalar açmışlardır.

Orjinal olarak derlenmiş, ekonomik mağaza Bohemia’dan esinlenen Dolce & Gabbana’nın çok renkli, hayvan desenleri "haute hipilik" olarak tanımlanmış, özellikle İtalya’nın prestijli film tarihçesinden ilham almıştır. "Tasarım yaptığımızda bir film gibi oluyor," demekte Domenico Dolce. "Bir hikaye düşünüyoruz ve ona uygun kıyafetler tasarlıyoruz." Gösterişli kıyafetler ve en iyiyi yaratmayı kıvılcımlı trendlere tercih ettiklerini iddia ederken, bir kez moda tarihine tek katkıları siyah bir sütyen olsa da aldırmıyacaklarını itiraf etmişlerdir.

www.saatimburda.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder